Responsabilizarea pretorilor pentru proiectele implementate în sectoarele capitalei

   2056

Primarul general, Ion Ceban, a convocat astăzi ședința săptămânală cu participarea pretorilor, unde au fost prezentate rapoarte de progres privind stadiul de implementare a proiectelor destinate îmbunătățirii infrastructurii orașului Chișinău.

Edilul capitalei a solicitat șefilor de sectoare să își asume o mai mare resposabilitate pentru executarea calitativă a proiectelor inițiate sau cele în curs de finalizare. „Astfel, la inceputul săptămânii viitoare, pretorii urmează să prezinte planurile și fișele de proiect, pentru fiecare obiectiv în parte, în caz contrar vor fi aplicate primele sancțiuni", a menționat Ion Ceban.

Primarul general a menționat că la nivelul fiecărui sector, sunt în desfășurare circa 12 - 20 proiecte mari, care se referă la: reabilitarea spațiilor verzi, renovarea pasajelor subterane și trotuarelor, schimbarea rețelelor de apeduct și termoficare, precum și curățarea albiei râurilor în perimetrul orașului, iar responsabilii municipali trebuie să exercite un control riguros privind stadiul de executare al lucrărilor. Totodată, urmează a fi idetificate soluții, pentru a desfășura monitorizarea video a celor mai importante șantiere, după modelul Stației de epurare a apelor uzate din municipiul Chișinău.

De asemenea, Ion Ceban a dispus ca în cadrul ședințelor operative de luni ale serviciilor municipale, pretorii să prezinte informații cu privire la numărul proceselor verbale înctocmite pentru combaterea ambroziei, salubrizarea teritoriului, precum și parcarea ilegală a unităților de transport, în special pe trotuare și în zonele verzi.     

E de menționat că o ședință similară va fi organizată săptămâna viitoare cu primarii suburbiilor, unde sunt în plină desfășurare mai multe proiecte, pentru care municipalitatea  a alocat în anul curent circa 100 de milioane lei.