Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Pretorii de sector au primit avertizări din partea Primarului general, pentru problema parcării mașinilor în zonele verzi

   1833

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat mai multă responsabilitate din partea pretorilor de sector, pentru a gestiona situația referitor la parcarea automobilelor pe trotuarele bulevardelor principale, precum și în parcurile și zonele de odihnă din capitală. Subiectul a fost discutat luni, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Edilul capitalei s-a arătat indignat de situația creată în parcurile din capitală, în zilele de odihnă, când a fost atestat un număr mare de unități de transport parcate pe spațiile verzi, iar cetățenii au sesizat cazurile date responsabililor de la Primărie. De asemenea, sunt blocate de automobile și trotuarele străzilor centrale din sectoare, iar situația dată face dificilă intervenția utilajelor de salubrizare.

În context, Ion Ceban a venit cu o avertizare față de responsabili, pentru a nu mai admite asemenea situații.

„Parcurile și trotuarele sunt pentru oamenii care se plimbă, inclusiv cu copii, dar din păcate s-au transformat în parcări pentru mașini. Am atenționat în repetate rânduri despre necesitatea blocării accesului automobilelor în zonele de parc, iar pretorii vor fi sancționați pentru lipsă de atitudine în acest sens", a menționat edilul-șef.

În altă ordine de idei, Ion Ceban a abordat și problema menținerii curățeniei în zonele de odihnă, în special în weekend, solicitând serviciilor de profil să evacueze mai des containerele cu deșeuri menajere, în contextul când în perioada estivală fluxul de vizitatori este în creștere.