Primăria muncipiului Chişinău îşi asumă patronajul reconstrucţiei bisericii din parcul "La izvor"

   5929

Primăria municipiului Chişinău îşi exprimă regretul profund în legatură cu incendiul din această dimineaţă, care a distrus biserica "Sfânta fericita Matrona" din parcul "La izvor", sectorul Buiucani. 

Direcţia situaţii exceptionale a municipiului Chişinău şi Comisariatul de poliţie al sectorului Buiucani investighează cauzele producerii incendiului pentru a stabili dacă este vorba despre o întâmplare nefericită sau dacă biserica a fost incendiată în mod intenţionat. 

Primăria municipiului Chişinău consideră că oricare ar fi cauzele incendiului, această biserică trebuie reconstruită şi redată enoriaşilor, comunităţii, precum şi tuturor locuitorilor municipiului Chişinău.

În acest sens, primarul general, Dorin Chirtoacă, a luat legătura cu Mitropolia Moldovei şi a propus implicarea Primăriei, a Consiliului Municipal Chişinău, a direcţiilor şi întreprinderilor municipale, a agenţilor economici şi a societăţii civile din municipiu, precum şi a locuitorilor capitalei şi a celor din republică, la fel  a cetăţenilor noştri aflaţi peste hotare în reconstrucţia bisericii.

Dorin Chirtoacă îşi asumă în mod personal răspunderea şi patronajul asupra reconstrucţiei bisericii din parcul "La izvor". Pentru aceasta vor fi alocaţi bani din fondul de rezervă, vor fi acumulate mijloacele financiare şi materialele de construcţie necesare. De asemenea, va fi deschis un cont bancar pentru acumularea donaţiilor din partea tuturor celor care vor dori să ajute.

Primăria Chişinău face apel către populaţie la solidarizare pentru restabilirea lăcaşului sfânt din sectorul Buiucani al capitalei.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău