Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Strada Ion Creangă din sectorul Buiucani va reintra în reparație în acest an

   1975

Primăria municipiului Chișinău informează că strada Ion Creangă va reintra în reparație în perioada următoare. Autoritățile locale au lansat licitația pentru lucrările menționate, inclusiv cu reabilitarea rețelelor de apeduct și canalizare. În acest sens a fost semnată și o dispoziție.

Lucrările ar urma să înceapă în aproximativ 1,5 luni, după desfășurarea procedurii de licitație și desemnarea antreprenorului și vor dura circa 18 luni. Suma totală a proiectului este de 50 milioane lei.

În proiect sunt prevăzute lucrări de amenajare a trotuarelor, schimbarea rețelelor de apeduct și canalizare, reabilitarea carosabilului și a sensurilor giratorii din Piața Dimitrie Cantemir și Piața Unirii Principatelor.

Amintim că reparația străzii Ion Creangă a început încă în anul 2018. În cadrul proiectului trebuiau să fie schimbate și rețelele edilitare: cele de apeduct și canalizare, însă acest lucru a fost ignorat.

Primarul general, Ion Ceban, a declarat că licitația a fost lansată abia acum deoarece autoritățile au insistat pe rezilierea contractului anterior, procedură ce a presupus cheltuieli, care inițial nu au fost prevăzute în bugetul municipal. 

„Așteptăm la concurs antreprenori responsabili, care oferă servicii de calitate. Totodată, vom monitoriza cu strictețe evoluția lucrărilor de reparație a străzii, pentru a nu admite abateri de la proiect și de la normele legale. Locuitorii merită o stradă reabilitată după toate normele, iar lucrările trebuie să fie efectuate calitativ, transparent și în termen", a declarat primarul general.

În perioada următoare se prevede anunțarea concursurilor și pentru reparația str. Tighina/31 August 1989, iar municipalitatea se va asigura ca licitațiile pentru aceste obiecte vor fi desfășurate cu respectarea tuturor procedurilor legale și în condiții de transparență maximă.