Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Panourile de reclamă amplasate ilegal pe teritoriul orașului vor fi integrate pe o hartă online

   1793

Primăria municipiului Chișinău informează că panourile de reclamă care nu corespund normelor de amplasare, conform Regulamentului provizoriu privind autorizarea și amplasarea dispozitivelor de publicitate, a publicității exterioare, firmelor (inscripții și imagini exterioare) în municipiul Chișinău vor fi incluse pe o hartă online pe platforma ArcGIS, care va fi făcută publică în scurt timp. 

În ultima perioadă, subdiviziunile municipale de profil au identificat sute de panouri amplasate ilegal, ce urmează a fi demontate și evacuate, iar aceste activitiăți vor putea fi urmărite pe hartă.

Primarul general, Ion Ceban, a declarat că deși noul proiect de Regulament ce va organiza piața de publicitate din Chișinău mai este în lucru, autoritățile țin la curent situația din teritoriu și intervin prompt în cazurile cu ilegalități, în baza Regulamentului provizoriu cu privire la autorizarea și amplasarea dispozitivelor de publicitate, pentru a le înlătura. „Cu toții ne dorim ca orașul Chișinău să aibă un aspect estetic plăcut, inclusiv operatorii de reclamă și ei locuitori ai orașului, deaceea situația în domeniu va fi monitorizată în permanență", a subliniat edilul.

Amintim că ieri au avut loc dezbateri publice asupra proiectului Regulamentului privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate în municipiul Chișinău. Noul document a fost creat din necesitatea de a reglementa acest sector, reieșind din situația actuală, pentru că vechiul regulament este depășit.