Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Convocarea ședinței Consiliului Donatorilor pe lângă Primăria Chișinău

   1835

Primarul general, Ion Ceban, a convocat astăzi ședința Consiliului Donatorilor de pe lângă Primăria municipiului Chișinău, organ consultativ creat în bază de parteneriat între reprezentanții municipalității și partenerii de dezvoltare, pentru implementarea proiectelor de asistență externă în capitală.

Evenimentul s-a desfășurat în regim online, iar subiectele abordate au vizat proiectele de actualitate aflate în desfășurare în municipiul Chișinău. De asemenea, a fost punctată activitatea de perspectivă a Consiliului.

Edilul capitalei a menționat că activitățile și prioritățile APL Chișinău sunt sincronizate cu planurile de activitate ale donatorilor. „Astăzi, Chișinăul este pe calea modernizării. Ne-am stabilit acest obiectiv împreună cu echipa de la Primărie, pentru că modernizarea orașului este și aspirația generală a cetățenilor pe care îi reprezint în acest mandat", a conchis Ceban.

În context, primarul general a ținut să menționeze despre importanța primordială a susținerii municipiului Chișinău din partea partenerilor externi, deoarece experiența acumulată în diverse domenii de activitate este benefică la fiecare etapă de dezvoltare. 

Consiliul Donatorilor are drept scop eficientizarea valorificării asistenței acordate de către partenerii externi de dezvoltare pentru sectoarele de competență ale Primăriei municipiului Chișinău, prin facilitarea comunicării și asigurarea participării tuturor părților interesate în procesul de luare a deciziilor.