Semnarea Acordului de colaborare între Primăria Chișinău și Clubul Sportiv pentru Copii și Tineret „Buiucani"

   2444

Primăria municpiului Chișinău și Clubul Sportiv de Copii și Tineret (CSCT) „Buiucani" au semnat astăzi un Acord de colaborare pentru o perioadă de 3 ani, care are drept scop dezvoltarea sportului de performanță în rândul copiilor, promovarea modului sănătos de viață și a fotbalului în municipiul Chișinău.

Parteneriatul a fost aprobat de Consilul municipal Chișinău și prevede susținerea de către Primărie a echipelor divizionare ale CSCT „Buiucani", pentru participarea în cadrul campionatelor naționale și la turneele internaționale, în sezonul fotbalistic 2020-2023.

După semnarea acordului, primarul general, Ion Ceban, a menționat că fotbalul este  cel mai îndrăgit sport, iar pentru promovarea acestuia în rândul tinerilor municipiul Chișinău va avea echipă de fotbal, îndemnând cetățenii să susțină parcursul acesteia în cadrul Diviziei Naționale.

„Cu toții ne dorim ca tinerii din capitală să fie bine pregătiți și să obțină performanțe în cadrul competițiilor fotbalistice internaționale. Pentru realizarea acestui obiectiv echipele de copii din capitală și suburbii vor fi susținute și motivate, astfel creându-li-se condiții bune de antrenament", a menționat Ion Ceban.

De asemenea, imaginea municipalității va fi promovată prin aplicarea logou-lui „Primăria Chișinău" pe echpamentele de joc ale echipelor de seniori „Buiucani", care vor evolua în divizia „Națională și divizia „A", precum și pe echipamentul și inventarul sportiv pentru participarea în cadrul competițiilor internaționale.

Totodată, CSCT „Buiucani", va pregăti cu titlul gratuit 40 de copii, cu vârsta 6-12 ani, din diferite pături sociale, inclusiv copii aflați în situații de risc din muinicpiul Chișinău, selectați de Club în colaborare cu Direcția generală educație, tinere și sport și Direcția municpală pentru protecția drepturilor copilului. Viitorii fotbaliști vor fi instruiți de un antrenor calificat și asigurați cu echipament sportiv necesar pentru lecțiile de antrenament și participarea la competiții.

În cadrul evenimentului, în semn de recunoștință, primarului general, Ion Ceban, i-a fost oferit tricolul cu numărul 10 al echipamentului oficial (CSCT „Buiucani") de participare în Divizia Națională. „Mă bucur că Primăria Chişinău poate să se implice în astfel de experienţe, unde subiectul principal este sportul practicat de copii şi modul sănătos de viaţă", a menționat edilul capitalei.