Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Decizia continuării activității pieței „AgroEuroMarket” (Delfin) din sectorul Buiucani, aparține administratorului acesteia, însă pe acel spațiu nu vor fi construite blocuri de locuințe

Decizia continuării activității pieței „AgroEuroMarket” (Delfin) din sectorul Buiucani, aparține administratorului acesteia, însă pe acel spațiu nu vor fi construite blocuri de locuințe

   1728

Primăria municipiului Chișinău informează că decizia despre încetarea activității pieței „AgroEuroMarket” (Delfin) din sectorul Buiucani a fost luată de administrația acesteia. Mesajul autorităților municipale referitor la subiectul dat este de a asigura funcționalitatea zonei cu producție agricolă, pentru a oferi posibilitate fermierilor autohtoni și gospodăriilor țărănești să-și vândă marfa crescută.

Totodată, e de menționat că Primăria nu va accepta construcția blocurilor de locuințe pe locul respectiv, așa cum se vehiculează. Subiectul a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Potrivit pretorului sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, conflictul dintre administrația pieței „Delfin" și comercianții ce activează acolo, a pornit recent, după reluarea activității acestea. Șeful pieței a solicitat achitarea taxei pentru chirie, inclusiv pentru perioada când unitatea de comerț nu a activat din cauza pandemiei CODIV-19, iar respectiva solicitare a nemulțumit mai mulți agenți economici care activează acolo.

Pretorul de Buiucani a precizat că a mai apărut o problemă cu piața de flori amplasată pe trotuarul de pe str. Alba Iulia, în perimetrul pieței „Delfin". Actele permisive pentru aceste pavilioane au expirat, astfel, că agentul economic a fost notificat despre evacuarea obiectivelor. În caz de neconformare, evacuarea va fi executată forțat, a precizat Vadim Brînzaniuc.

Joia trecută, Pretura Buiucani și Direcția comerț au fost notificate despre închiderea pieței „Delfin" pentru o perioadă nedeterminată, invocându-se motivul reparației sistemului antiincendiar sau a unor spații din incinta zonei de comerț.

În context, primarul general, Ion Ceban, a ținut să menționeze că decizia administrației pieței private „Delfin" de a o închide, vine ca urmare a solicitării autorităților locale de a evacua pavilioanele de flori de pe trotuarul din preajmă. „Acest șantaj nu va trece. Chiar dacă respectivul agent economic are alte planuri acolo, construcția de blocuri tot nu va merge", a subliniat edilul. Mai mult, Ion Ceban a solicitat responsabililor ca în termen de 2 zile să fie identificate noi locuri de comerț pentru vânzătorii de producție agro-alimentară care activau în piața nominalizată.

Mai mult, în proiectul de modernizare a Î.M. „Piața Centrală" autoritățile municipale intenționează să prevadă și filiale în sectoarele orașului, pentru a susține producătorul autohton de mărfuri agro-alimentare.