Primarul general, Ion Ceban, a venit cu un mesaj de salut la deschiderea Conferinței Naționale „Educație online"

   1852

Primarul general, Ion Ceban, a participat cu un mesaj de salut la deschiderea lucrărilor Conferinței Naționale „Educație Online", care se desfășoară în perioada 6-11 iulie, a.c., în format online și întrunește experți naționali, din România, Rusia și SUA.

Edilul a calificat drept o provocare, dar și o reușită a echipei, înregistrarea în biblioteca digitală „Educație online" a peste 2 mii de lecții, peste 3 mii de activități interactive și peste 220 profesori implicați, care au servit drept o alternativă pentru continuarea procesului instructiv-educativ, în perioada pandemică.

Ion Ceban a subliniat că feed-back-ul eforturilor depuse de autoritățile municipale, în comun cu ministerul de resort, experți, parteneri, sectorul asociativ etc., servesc  milioanele de vizualizări pe internet, atât din Moldova, cât și din afară: Europa și chiar SUA. „Obiectivul nostru a fost să oferim suport pentru procesul educațional, nu doar în perioada de pandemie, ci și în perspectivă, pentru a oferi posibilități egale de învățare pentru toți copiii, inclusiv cei cu nevoi speciale. Lucrurile bune vor continua. Avem semnat un memorandum cu Ministerul în această privință, astfel că ne mobilizăm în continuare, să pregătim materialul pentru biblioteca digitală din următoarea etapă", a mai declarat primarul.     

Agenda de lucru a conferinței „Educație online" prevede sesiuni live, webinare și tutoriale, care cuprind o gamă largă de instrumente și platforme web, ce pot fi utilizate de profesori în procesul de predare la distanță, într-un mod interactiv și creativ. La eveniment și-au anunțat participarea cca 8650 de cadre didactice.   

Evenimentul poate fi urmărit pe pagina de Facebook „Educație Online" și pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Chișinău.