Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale privind lichidarea consecințelor ploii torențiale din noaptea de duminică

   1698

Primăria municipiului Chișinău informează că serviciile municipale continuă lucrările de salubrizare și lichidare a situațiilor problematice, provocate de ploaia torențială din dimineața zilei de duminică, 5 iulie.

Informații în acest sens au fost prezentate de managerii serviciilor de salubrizare, luni, în cadrul ședinței operative a Primăriei Chișinău.

Astfel, muncitorii Î.M. Regia „Exdrupo" continuă intervenția pe şantierul din str. Dante Alighieri, sectorul Botanica, grav afectat de averse. Pe această adresă, nisipul și pietrișul recent așternut a fost spălat de ape, provocând înnămolirea șoselei Muncești.

Totodată, serviciile specializate intervin cu lucrări de salubrizare pe str. Uzinelor, șos. Muncești, str. Minsk, str. Independenței, str. Albișoara, str. N. Testemițanu, str. I. Inculeț, Calea Ieșilor etc., unde au fost acumulări de apă.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că municipalitatea este tot mai des implicată în lucrări de remediere a consecințelor provocate de ploile torențiale. „Gurile de captare din oraş nu fac față volumului mare de apă, pentru că în partea de sus a orașului acestea pur şi simplu nu există, iar toată apa vine la vale, pe str. Albişoara. De asemenea, pe str. Gh. Asachi, au fost montate receptoare pentru așa zisele guri de captare, doar că din deal și până la str. P. Halippa ele sunt instalate doar de formă, pentru că rețeaua nu este funcțională", a conchis edilul capitalei.

Totodată, primarul a comunicat că pe agenda de lucru a autorităților locale se află un șir de proiecte menite să rezolve problema inundațiilor în zonele problematice din oraș. Acestea se referă la reparația integrală a străzii Albișoara și curățarea albiei râului Bâc, în perimetrul str. Mihai Viteazul și str. Al. Pușkin.