Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reabilitarea aleii pietonale din bd. Grigore Vieru

   1284

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a convocat o sedință de lucru pe teren cu speciliști și respobsabili municipali la aleea din bd. Grigore Vieru, obiectiv care urmează a fi reabilitat.

Astfel, după cum au informat responsabilii municipali, în perioada următoare vor începe lucrările de reabilitare a aleii din bd. Grigore Vieru. În prezent sunt elaborate planul și schița de proiect. Pe perimetrul aleii va fi amenajat mobilierul urban (bănci și coșuri de gunoi), instalat iluminatul nocturn decorativ, precum și sistemul de irigare a spațiilor verzi.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că aleea necesită a fi îngrijită pentru că reprezintă o zona verde extraordinară, care face legătura cu strada pietonală „Eugen Doga" și Parcul Catedralei Metropolitane „Nașterea Domnului". De asemenea, edilul capitalei a precizat că la amenajarea aleii s-au oferit să contribuie cu surse financiare mai mulți agenți economici care activează în zonă.

E menționat că municipalitatea își propune amenajarea trotuarelor de pe bulevardul Grigore Vieru, care vor avea continuitate pe întreg perimetrul străzilor Al. Pușkin și Mitropilit Gavriil B. Bodoni - str. Alexei Mateevici.