Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lansarea hărții online cu adresele construcțiilor problematice din capitală

   2817

Primăria municipiului Chișinău informează că autoritățile publice locale au elaborat o hartă online a construcțiilor problematice din oraș, pe care sunt indicate adresele, beneficiarii acestora, data emiterii actelor permisive, stadiul lucrărilor pe şantier, dar și informația despre litigiile în care sunt implicate obiectivele respective. 

Harta online a fost creată pe baza platformei ArcGIS https://portal.dgaurf.md/conflicte/ pe care, inițial, sunt incluse 20 de construcţii, iar numărul acestora va fi actualizat periodic.

În scopul asigurării transparenţei şi eficienţei procedurii de identificare a construcţiilor problematice din capitală, primarul general, Ion Ceban, a dispus crearea un grup de lucru în acest sens. Astfel, în baza constatărilor organelor specializate de supraveghere tehnică, inclusiv în baza actelor de constatare şi a sesizărilor subdiviziunilor municipale de profil, Comisia a perfectat o listă a clădirilor problematice din oraş.

„Comunitatea este în drept să cunoască numele agenţilor economici care nu-şi onorează obligaţiunile faţă de cetăţeni, pentru că orașul este al nostru al tuturor: locuitori, afaceriști, autorități publice etc. Și interconexiunea dintre aceste părți trebuie să fie bazată pe corectitudine și bun simț. Municipalitatea încurajează investițiile în dezvoltarea urbană, dar este principial ca operatorii să acționeze în limitele normelor legale", a precizat Ion Ceban.

E de menționat că odată cu soluționarea litigiilor dintre părți, adresele construcțiilor respective vor fi eliminate de pe hartă.

Harta online poate fi accesată şi de pe telefonul mobil.