Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reparația străzii Dante Alighieri, sectorul Botanica

   2944

Primăria municipiului Chișinău informează că strada Dante Alighieri, din sectorul Botanica se află în reparație, urmând a fi reabilitat tronsonul: str. Cetatea Albă și șos. Muncești, de cca 250 metri lungime și 7 metri lățime. Lucrările sunt executate de serviciile municipale specializate, din sursele financiare ale unei companii de construcții, care a edificat în preajmă un complex de blocuri de locuințe.

Primarul general, Ion Ceban, a inspectat astăzi șantierul, pentru a se asigura de buna desfășurare a lucrărilor de reparație a străzii.

Edilul a ținut să menționeze că în capitală mai sunt destule străzi care necesită reabilitare, astfel că preocuparea autorităților locale este de a reuși să repare cât mai multe drumuri. „A fost luată decizia de a repara integral strada Dante Alighieri, care era deteriorată, pentru că aici nu s-a intervenit de mai mulți ani. Acum oamenii se vor putea bucura de încă o stradă amenajată. Străzi bune înseamnă confort pentru automobiliști, transport public care respectă orarul de circulație, în beneficiul cetățenilor și pentru dezvoltarea economiei", a mai declarat Ion Ceban.

Până în prezent au fost executate lucrări de pregătire, precum defrișarea arborilor bătrâni și bolnavi, reabilitarea rețelelor de apeduct și canalizare, ridicarea la cotă a fântânilor de vizitare etc. De asemenea, zilele trecute a fost frezat asfaltul degradat, au fost montate borduri noi și construit un perete de sprijin, pentru prevenirea degradării fundației carosabilului.

În continuare se intervine pentru finalizarea lucrărilor de instalare a bordurilor, după care va fi așternut și compactat stratul de pietriș și în final strada va fi asfaltată. Totodată, în zonă va fi amenajată o parcare pentru automobile.

Lucrările vor fi finalizate în două săptămâni.