Proiectele desfășurate la nivelul sectorului Botanica

   2398

Proiectele realizate şi cele aflate în curs de desfășurare în sectorul Botanica

1. Finalizarea lucrărilor de reconstrucție a aleii pietonale din bd. Dacia, 2 - 10, inclusiv a scărilor de acces din bd. Dacia și str. Hristo Botev. Amenajarea rampei de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă și instalarea iluminatului public decorativ.

2. Modernizarea accesului spre biblioteca „Ștefan cel Mare" din bd. Decebal. Lucrările constau în reconstrucția scărilor de acces, montarea pavajului, amenajarea rampei pentru persoanele cu mobilitate redusă, modernizarea acoperișului și a copertinei la intrarea în bibliotecă. 

3. Este elaborată documentaţia de proiect pentru amenajarea şi modernizarea scuarului „Sarmisegetusa". Proiectul presupune restabilirea segmentului străzii C. Brâncuși (str. Belgrad - str. Butucului.), iar pe perimetru (str. Butucului - str. Sarmizegetusa - bd. Cuza Vodă), vor fi amenajate borduri. De asemenea, va fi instalat sistemul de irigare automatizat, iluminatul public decorativ, a mobilierului urban, precum și plantarea arborilor şi restabilirea gazonului din scuar.

4. Va fi amenajat terenul adiacent bibliotecii municipale „M. Lomonosov" din bd. Dacia, 4.  Proiectul presupune restabilirea scărilor de acces către edificiul bibliotecii (3 scări în trei nivele). Spaţiul adiacent al bibliotecii va fi pavat pentru a facilita accesul persoanelor cu mobilitate redusă. 

5. Actualmente este în derulare reconstrucția capitală a carosabilului din strada Dante Alighieri. Lucrările constau în reconstrucția un perete de sprijin din șos. Muncești. Până în prezent, au fost schimbate bordurile vechi şi instalate altele noi. Partea carosabilă a străzii va fi lărgită şi asfaltată integral. 

6. Reabilitarea a două pasaje cu trecere subterană din bd. Decebal, intersecție cu str. N. Titulescu şi din bd. Decebal - str. Teilor.