Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chișinău a suspendat executarea actelor permisive pentru construirea unei stații peco pe str. N. Dimo, colț cu str. Studenților

   2012

Primarul general, Ion Ceban, a semnat astăzi o dispoziție despre suspendarea executării autorizației de construire eliberate SRL „Derang-Plus" pentru construirea unei stații peco în limitele terenului din str. N. Dimo, colț cu str. Studenților, până la elucidarea tuturor circumstanțelor referitoare la legalitatea actelor permisive eliberate anterior agentului economic vizat.

Măsura luată de autoritățile locale vine în contextul adresărilor din partea cetățenilor care domiciliază în blocurile de locuințe din str. N. Dimo și a directorului Instituției Publice Liceul Teoretic „Waldorf", amplasat pe str. Studenților, care se declară împotriva construirii stației de alimentare cu combustibili, precum că aceasta ar contraveni cadrului legal, în sensul amplasării viitorului obiectv în vecinătatea insituției de învățământ și a blocurilor de locuințe.

Totodată, petiționarii au invocat și cerințele referitoare la zonele de protecție sanitară, care exclud amplasarea stațiilor de alimentare cu petrol în zonele verzi urbane.  

În context, primarul general a declrat că obligarea autorităților locale prin instanța de judecată, de a elibera acte permisive în acest caz, dar și altele de acest gen, sunt inadmisibile, deoarece Primăria acționează în beneficiul întregii comunități, nu a unei singure persoane sau agent economic. Mai mult, în astfel de situații, autoritatea emitentă trebuie să organizeze consultări publice și să decidă părțile interesate, cei care locuiesc/activează în preajmă, dacă ne trebuie acolo o stație peco sau sunt suficiente obiective de acest gen în oraș", a mai spus Ion Ceban.