• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Primăria Chișinău a reluat colaborarea cu FISM pentru îmbunătățirea condițiilor instituțiilor municipale din sfera socială

    Primăria Chișinău a reluat colaborarea cu FISM pentru îmbunătățirea condițiilor instituțiilor municipale din sfera socială

     25.06.2020 10:28    144 Accesări    

    Primarul general, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu echipa Fondului de Investiții Sociale din Moldova și directorul FISM, Iurie Chiorescu. Părțile au discutat despre oportunitatea colaborării în domeniul modernizării școlilor, grădinițelor și instituțiilor sociale din municipiul Chișinău.  

    Edilul capitalei a menționat că prin colaborarea cu FISM, municipalitatea își propune identificarea surselor financiare pentru reparație, sporirea nivelului de accesibilitate și îmbunătățirea condițiilor în cadrul instituțiilor, precum și dotarea acestora cu cele necesare. „În continuare ne vom axa pe îmbunătățirea condițiilor instituțiilor de menire socială din municipiu", a precizat Ion Ceban.  

    Până în prezent, cu sprijinul Fondului de Investiții Sociale din Moldova și cu suportul financiar al Guvernului României, au fost realizate lucrări de reparație în 28 de instituții municipale, inclusiv 26 de grădinițe, o școală primară și Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă „ORFEU".