Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Înscrierea copiilor în clasa I, etapa a II-a

   1785

Primăria municipiului Chișinău informează că de luni, 22 iunie, a.c., a început cea de-a II-a etapă de înscriere a copiilor în clasa I, în instituțiile de învățământ din capitală. Acțiunea va dura până pe data de 28 august, a.c., astfel, urmând a fi completate locurile rămase disponibile după I-a etapă. Informații privind școlarizarea copiilor din municipiu au fost prezentate de către viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, în cadrul ședinței operative săptămânale.

Pe 19 iunie 2020 a fost ultima zi de recepționare a cererilor de înscriere în I-a etapă. Astfel, în perioada de referință au fost expediate 8438 de cereri, dintre care 2269 au fost înregistrate, 903 - cereri neînregistrate, în așteptare - 179 și cereri de înmatriculare - 1554.

Rezultatele primei etape de școlarizare a copiilor de 7 ani sunt anunțate părinților prin intermediul poștei electronice sau pot fi vizualizate pe platforma „escoala.chisinau.md", prin introducerea codului cererii care a fost depusă la înmatriculare.

Tot de luni a început depunerea actelor pentru admiterea în clasele liceale, pentru anul de studii 2020-2021. Procedura de depunere a cererilor va fi organizată online, prin intermediul platformei „escoala.chisinau.md".

Înmatricularea este organizată pentru formarea claselor a X-a în 94 de instituții de învățământ secundar, 83 de instituții publice și 11 instituții de învățământ private. Astfel, în 186 clase liceale urmează a fi școlarizați 4821 de elevi.