Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Conducerea Primăriei Chișinău l-a comemorat pe poetul Mihai Eminescu, la 131 de ani de la trecerea în nemurire

   2088

Primarul general, Ion Ceban, a depus astăzi flori la monumentul lui Mihai Eminescu din scuarul Teatrului Național și la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române, cu prilejul împlinirii a 131 de ani de la moartea luceafărului literaturii noastre.

Edilul capitalei a menționat că opera eminesciană rămâne a fi actuală și astăzi și că este de datoria fiecăruia dintre noi de a o citi și a lua aminte mereu de ceea ce ne-a transmis poetul. „Lirica lui Eminescu surprinde și acum prin sensibilitate și naturalețe, serviind drept călăuză pentru tinerii poeți", a spus Ion Ceban.

Edilul capitalei a mai precizat că în acest an Primăria organizează mai multe evenimente publice dedicate poetului nepereche, inclusiv un program cu recitaluri audio la bustul lui Eminescu de pe Aleea Clasicilor, iar de la ora 14:00, de la Sala cu Orgă, va fi transmis online spectacolul literar-muzical dedicat comemorării poetului Mihai Eminescu, cu genericul „ ... vremea trece, vremea vine...".

Evenimentul este organizat de Direcția Cultură a Primăriei Chișinău și va fi transmis în direct, în format online, pe canalul „privesc.eu", pe pagina de FB a Primăriei Chișinău și a Direcției Cultură, precum și la postul „Radio Moldova".