Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Promovarea activităților sportive în instituțiile educaționale municipale

   1643

Primăria municipiului Chișinău informează că la nivelul municpalității urmează a fi elaborat Program educațional de promovare a sportului în instituțiile școlare din capitală. Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe cu participarea reprezentanților federațiilor sportive, prezidată de primarul general, Ion Ceban.

Reprezentanții subdiviziunilor municipale de profil au prezentat obiectivele programului care vizează cel puțin 20 instituții educaționale municipale. Acestea se referă la deschiderea claselor specializate în domeniul sportului și a cercurilor sportive extrașcolare; pregătirea cadrelor didactice pentru realizarea orelor extrașcolare sportive, în conformitate cu principiul de vârstă; promovarea sportului începând cu clasele primare. 

Edilul capitalei a ținut să menționeze că scopul programului este promovarea modului sănătos de viață, dezvoltarea fizică și armonioasă a elevilor. Copii sunt viitorul nostru, iar noi trebuie să ne dedicăm în totalitate pentru a le crea condiții cât mai bune de viață.

Planificarea şi pregătirea programului se va realiza în următoarele luni, iar implementarea și pilotarea va avea loc pe parcursul anilor 2020-2025, cu posibilitatea de continuare. 

Programul va fi realizat în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Primăria mun. Chişinău, Direcţia Generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului mun.Chişinău, iar parteneri sunt: Federaţia de Fotbal, Federaţia de Judo, Federaţia de Lupte, Federaţia de Gimnastică și Federaţia de Tenis.