Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Problemele copiilor aflați în situație de stradă au fost discutate în cadrul ședinței Comisiilor multidisciplinare de pe lângă preturile de sector

   1514

Primăria municipiului Chișinău informează că autoritățile municipale de profil vor intesifica acțiunile de monitorizare a copiilor aflați în situațiile de risc. Subiectul a fost discutat vineri, în cadrul ședinței comisiilor multidisciplinare de pe lângă preturile de sector, prezidată de viceprimarul Angela Cutasevici.

Vicepretorii pe domeniul social au raportat despre situaţia copiilor din sector, aflaţi în dificultate şi despre măsurile întreprinse de preturi pentru a integra în societate respectiva categorie de minori.

La rândul lor, reprezentanții Serviciului asistenţă stradală (SAS) s-au referit la situaţia în ansamblu a copiilor din capitală, aflaţi în condiţii de stradă, precum şi la planurile de acţiuni ale autorităților în acest sens. În context, a fost anunțat despre elaborarea unui nou regulament de funcționare a SAS.

Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, a solicitat responsabililor să monitorizeze și să viziteze familiile social-vulnerabile din care provin copiii care au ajuns în stradă, precum și să identifice măsuri de intervenție pentru prevenirea acestui fenomen.

Potrivit edilului, este necesară regândirea unei strategii de intervenţie pentru reîncadrarea acestor copii în familii sau în centrele de plasament, precum și elaborarea unui registru integrat al minorilor aflați în situații de risc. Toodată, comisiile  multidisciplinare urmează să se întrunească cel puțin odată pe lună, pentru a aborda subiectele referitoare la copii.

În prezent, în vizorul autorităţilor municipale se află 38 de minori (cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani), aflați în condiții de stradă. Cei mai mulţi dintre aceștia provin din raioanele: Bălţi, Criuleni, Cantemir, Teleneşti, Căuşeni, Cahul etc.