Programul de activitate a cimitirelor din capitală, pentru perioada: 05 - 09 iunie, curent

   2129

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada: 05 - 09 iunie 2020, va fi interzis accesul transportului privat pe teritoriile cimitirelor din capitală, în legătură cu executarea lucrărilor de salubrizare şi amenajare de către serviciile de profil. Măsura este luată în contextul organizării în perioada 07 - 08 iunie, a.c., a sărbătorii „Paștele Blajinilor".

Astfel, accesul pe teritoriul cimitirelor municipale va fi permis pe durata programului de activitate (08:00 - 17:00), cu respectarea măsurilor de protecție (igiena mâinilor, purtarea măștii de protecție, respectarea distanței sociale etc.).

Totodată, pe teritoriul cimitirului „Central", în perioada 7 - 8 iunie 2020, accesul vizitatorilor va fi organizat doar prin intrarea principală din str. Armenească - str. A. Mateevici. Intrarea la cimitirul „Sfântul Lazăr" va fi autorizată prin punctele de acces situate pe strada Doina, unde vor fi prezenți reprezentanții poliției pentru organizare și monitorizarea situației.

Consumul de produse alimentare și a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor este interzis. De asemenea, nu este permisă desfășurarea comerțului ambulant stradal pe teritoriul adiacent cimitirelor, iar unitățile de comerț existente vor activa cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infecției COVID-19.

Î.M. „Combinatul Servicii Funerare" informează că duminică, 07 iunie, a.c., nu vor fi organizate înhumări. Pe data de 08.06.2020, luni, Biroul Pompe Funebre și Magazinul Rechizite Funerare va activa după un program redus, de la 08:00 până la 12:00, iar înhumările vor fi organizate doar la orele 09:00.