Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Seturi de jocuri și activități pentru copii donate Centrelor de resurse pentru educația incluzivă din instituțiile de învățământ din capitală

   1879

Primăria municipiului Chişinău informează că 63 de seturi de jocuri și activități pentru copii vor fi distribuite celor 56 de Centre active de resurse pentru educația incluzivă din instituțiile de învățământ din capitală.

Donaţia, în sumă totală de cca 171 mii lei, este oferită de o companie producătoare de echipamente de telecomunicații din Republica Populară Chineză, care dispune de filiale în Republica Moldova. Evenimentul a avut loc în cadrul Centrului psiho-socio-pedagogic municipal, în baza Acordului de colaborare încheiat între Primăria Chișinău și Organizația „Copil, Comunitate, Familie".

Seturile de jocuri și activități vor fi utilizate în procesul de educație incluzivă a copiilor cu necesități educaționale speciale din cadrul centrelor municipale de profil.

Primarul general, Ion Ceban, a mulţumit agentului economic pentru lotul de donație, menţionând că ajutorul este unul binevenit, iar investiţia în copii va aduce cu siguranţă roade pe viitor.

,,Capitalul uman este ceea ce avem mai scump. În numele micuților, dar și al meu personal, suntem recunoscători campaniei de telecomunicații, care și anterior a venit în susținerea inițiativelor Primăriei Chișinău pe perioada epidemiei de coronavirus. Ne dorim în continuare o colaborare frumoasă, astfel ca împreună să putem realiza mai multe activități și proiecte", a spus primarul general.

La rândul său, Zhang Fan, directorul Huawei Technologies în Republica Moldova, a menţionat că donaţia este prima de acest gen în ţara noastră, dar asemenea experienţe vor continua, pentru că seturile de jocuri și activități vor oferi copiilor oportunități de dezvoltare.

În instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău studiază circa 500 de copii cu cerinţe educaţionale speciale.