• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Utilizarea aplicațiilor online pentru ajutorarea cetățenilor în perioada pandemiei cu COVID-19

  Utilizarea aplicațiilor online pentru ajutorarea cetățenilor în perioada pandemiei cu COVID-19

   28.05.2020 08:55    543 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că asistenții sociali și voluntarii, implicați în ajutorarea cetățenilor din municipiu pe perioada epidemiei de COVID-19, vor fi ghidați pentru îndeplinirea operativă a sarcinilor pe teren, prin utilzarea unei aplicații online.  

  Astfel, pentru a accesa informația cu adresele beneficiarilor care au solicitat ajutor la linia verde a Direcției generale asistență socială și sănătate, a fost activată aplicația mobilă (Workforce), prin intermediul platformei online ArcGIS.

  Voluntarii și asistenții sociali recepționează sarcinile de la operatorii din cadrul subdiviziunilor sectoriale de asistență social și le includ în sistem, iar angajații de pe teren le vizualizează și le soluționează. La finalizarea misiunilor, utilizatorii aplicației plasează poze cu îndeplinirea acestora.  

  E de menționat că în perioada de testare, zilnic au fost prelucrate câte 200 de solicitări prin intermediul liniei verzi a Direcției generale asistență socială și sănătate.