• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Limitarea accesului automobilelor în Scuarul TNOB „Maria Bieșu”

  Limitarea accesului automobilelor în Scuarul TNOB „Maria Bieșu”

   27.05.2020 13:25    143 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că accesul automobilelor în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu" a fost restricționat prin instalarea unei bariere.

  Măsura a fost luată de  autoritățile locale, pentru a asigura confortul cetățenilor de a se plimba liber pe spațiul public, în lipsa mașinilor parcate ilegal în zonă.

  Astfel, serviciile municipale au instalat o barieră din strada Maria Cebotari, urmând a fi montate și indicatoare rutiere care restricționerază accesul automobilelor în scuar. Respectiv, conducătorii auto care vor parca neregulamentar vor fi sancționați.

  „Acest spațiu se află în centrul Chișinăului, deci toți locuitori orașului trebuie să se bucure de el în voie.  Mai mult, zona celor două fânâni arteziene este foarte populară, fiind vizitată de familiile cu copii", a declarat primaul general, Ion Ceban.

  E de menționat că, preturile de sector au perfectat o listă cu adresele unde va fi limitat accesul și parcarea automobilelor, în zonele pietonale din spațile publice, în parcuri și scuaruri.