• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Aplicarea marcajului rutier pe străzile capitalei

  Aplicarea marcajului rutier pe străzile capitalei

   25.05.2020 11:58    453 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 13 - 23 mai, a.c., serviciile municipale de profil au desfășurat lucrări de aplicare a marcajului rutier pe străzile centrale din sectoarele Botanica și Centru, în volum de 6700 metri pătrați.

  Astfel, lucrări de marcaj longitudinal, cu aplicarea vopselei acrilice, au fost executate pe bd. Dacia, Viaduct, str. Ciuflea, bd. C. Negruzzi și bd.  Ștefan cel Mare și Sfânt. Informații în acest sens au fost prezentate luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către Sergiu Tomiță, administrator al Î.M. Regia „Exdrupo".

  Pe parcursul săptămânii curente, intervenția va continua pe Calea Ieșilor, str. M. Viteazu, str. Petricani și Calea Orheiului.

  Termenul de executare a lucrărilor este de 2 luni, iar graficul de intervenții ar putea fi modificat, în caz de schimbare a condițiilor vremii.

  Î.M. Regia „EXDRUPO" va asigura 4 echipe de lucru și va contracta suplimentar servicii pentru aplicarea marcajului rutier pe trecerile pietonale și în preajma instituțiilor de învățământ.

  Volumul planificat pentru intervenție este de 120 mii metri pătrați, fiind achiziționate, în bază de concurs circa 70 tone de vopsea.