Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Evoluția platformei de învățare la distanță „educațieonline.md"

   1773

Primăria municipiului Chișinău informează că pe platforma de învățare la distanță „educațieonline.md" au fost încărcate ultimele lecții video, preconizate în biblioteca digitală pentru prima etapă a proiectului.

Astfel, numărul total de cursuri video filmate constituie 2150 de unități, care vor servi drept suport pentru învățarea la distanță, pentru sfârșitul anului școlar 2019-2020. Totodată, în biblioteca digitală se regăsesc și aproximativ 150 de lecții video elaborate de Centrul „Clasa Viitorului", pentru pregătirea de examene, precum și resurse educaționale deschise, manuale digitale și prezentări.

În ultima săptămână, platforma a înregistrat în total 73 mii de utilizatori, inclusiv 53 mii utilizatori noi. De asemenea, cele 180 mii de sesiuni efectuate de către utilizatorii platformei, au generat 689.000 de vizualizări ale materialelor video.

Totodată, canalele „Educație Online" de pe Youtube continuă să fie accesate și să adune indicatori de performanță, ceea ce demonstrează că suporturile video sunt utilizate de către elevi, părinți și profesori în învățarea la distanță. Aceste resurse înregistrează: 783.500 de utilizatori în total, dintre care 196800 sunt utilizatori unici.

Mai mult, utilizatorii resurselor „educație online.md" au distribuit canalele de Youtube și lecțiile video prin următoarele resurse: Facebook, Viber, Messenger, Google Classroom, Google, Studii.md și Învăț.online. Dispozitivele de pe care au fost accesate suporturile video sunt: telefon mobil (63%), computer (28%), tabletă (3%).

În același timp, precizăm că de pe platforma „educatieonline.md" poate fi accesată pagina web „escoala.chisinau.md", cu ajutorul căreia, părinții pot înscrie copiii în clasa I, pentru anul școlar 2020-2021, precum și „egradinita.md".