Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Audit financiar la combinatele școlare aflate în subordinea Primăriei Chişinău

   1657

Primăria municipiului Chişinău informează că cele 5 combinate școlare, aflate în subordinea Direcției generale educație, tineret și sport, responsabile de procesul de alimentație a copiilor, vor fi supuse unui audit financiar din partea Curții de Conturi.

În context, primarul general, Ion Ceban, a declarat că Primăria Chişinău este cointeresată ca procesul de verificare să fie unul transparent, iar raportul final al auditului să fie unul calitativ.

„Trebuie să aflăm care este adevărata stare de  lucruri în cadrul acestor instituții, pentru a decide cum putem îmbunătăți situația, dar și procesul de alimentație al elevilor, de care depinde  sănătatea copiilor noștri. Astfel, vom putea interveni prompt, pentru a elimina cazurile de livrare a produselor alimentare de calitate proastă", a menţionat edilul capitalei.

Auditul financiar la combinatele şcolare va fi monitorizat de viceprimarii de ramură, Inga Ionesii şi Angela Cutasevici.

De menţionat că în prezent, circa de 40 de mii de elevi de la școlile din capitală sunt alimentați de la cele 5 combinate.