• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Donație de soluție dezinfectantă pentru serviciile municipale de salubrizare

  Donație de soluție dezinfectantă pentru serviciile municipale de salubrizare

   20.05.2020 13:35    407 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău a beneficiat de o donație, sub formă de soluție dezinfectantă pentru prelucrarea spațiilor publice din oraș, în contextul măsurilor de prevenire a răspânândirii COVID-19, din partea unui combinat de produse chimice din localitatea Borzești, județul Bacău, România.  

  Donația reprezintă circa 20 tone de soluție de hipoclorit de sodiu de 1,25%, clor activ, care va fi utilizată pentru dezinfectarea curților de blocuri, a terenurilor de joacă pentru copii, a stațiilor de așteptare a transportului public și a platourilor de acumulare a deșeurilor menajere.

  Ajutorul primit a fost distribuit Regiei locativ-comunale, responsabilă de acțiunile de dezinfectare din capitală, prin intermediul unui agent economic local.

  Primarul general, Ion Ceban, a mulțumit reprezentanților Combinatului de produse chimice din România, pentru gestul caritabil, care cumulează acțiunile municipalității în lupta cu epidemia de coronavirus.

  Anterior și alte entități de peste Prut au susținut municipalitatea în contextul prevenirii și combaterii COVID-19.