Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea seminarelor de instruire pentru managerii școlari privind înscrierea copiilor în clasa I

   1681

Primarul general, Ion Ceban și viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, au participat luni și marți la seminarele organizate de Direcția generală educație, tineret și sport, cu directorii instituțiilor de învățământ din municipiu, privind înscrierea copiilor în clasa I, pentru anul de studii 2020-2021.  

Ședințele au fost organizate în regim online și au drept obiectiv instruirea managerilor școlari privind utilizarea platformei „escoala.chisinau.md", în conformitate cu prevederile metodologiei aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Prima etapă de înscriere a copiilor din municipiul Chișinău în clasa I se va desfăşura în perioada 21 mai-19 iunie, a.c. Părinţii vor depune cererile privind instituționalizarea copiilor în regim online, pe platforma „escoala.chisinau.md", integrată pe platforma „educatieonline.md".

Primarul General, Ion Ceban, a atenţionat asistența referitor la respectarea metodologiei privind școlarizarea copiilor, dar şi minimalizarea, în limita posibilităţilor, a contactului cu părinţii. Astfel, managerii au fost îndemnaţi să accepte pachetul de acte necesar pentru înscriere, inclusiv certificatele medicale, în versiune electronică.

În context, viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, s-a referit la obținerea raportului realizat de educator privind dezvoltarea fizică, socio-emoţională și cognitivă a copilului, la finele anului, precizând că poate fi acceptată versiunea electronică a documentului. Totodată, în cazul copiilor care nu au frecventat grădiniţa, la Centrul Psiho-socio-pedagogic poate fi obţinută decizia cu referire la maturitatea şcolară. În acest sens, viceprimarul a solicitat şefului adjunct al DGETS, Andrei Pavăloi, să prevadă un call centru pentru consultarea părinţilor privind organizarea unui grafic al Centrului specializat.

Conform planului de înmatriculare în clasa I, pentru anul de studii 2020-2021, prezentat de către managerii școlari, 120 de instituții de învățământ primar și secundar, ciclul I și II vor organiza înscrierea a circa 8800 de copii.

Reamintim, înscrierea în clasa I se va desfăşura în 2 etape: 

Etapa I: 21.05.2020  - 19.06.2020 - depunerea cererilor în instituții, conform adresei de domiciliu, pentru copiii care vor împlini 7 ani până la începutul anului şcolar;

Etapa II: 22.06.2020-28.08.2020 - completarea locurilor rămase disponibile.

Pentru detalii, părinţii pot apela call centru:  (022) 20-16-09.