Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Elaborarea Registrului bunurilor imobile proprietate publică a municipiului Chișinău

   2453

Administrația Publică Locală Chișinău va elabora Registrul bunurilor imobile, proprietate publică, care urmează a fi gata până pe 15 iunie 2020. Instrucțiunile și indicațiile pentru subdiviziunile implicate în acest proces au fost stipulate într-o dispoziție semnată de primarul general, Ion Ceban.

Pe parcursul săptămânii curente, subdiviziunile și entitățile structurale implicate în elaborarea Registrului electronic vor raporta despre evoluția lucrurilor pe acest subiect. Informații în acest sens au fost prezentate luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către viceprimarul Inga Ionesii.

Viceprimarul a mai ținut să informeze că municipalitatea urmează să revizuiască acordurile de arendă încheiate cu anumiți beneficiari, în sensul majorării coeficienților de piață, având în vedere faptul că în actele perfectate anterior, respectivul indicator a fost unul diminuat.  

Totodată, e de menționat că, Primăria a lansat și procedura de elaborare a programului multianual privind investițiile capitale, în colaborare cu experții Programului „Comunitatea Mea" al USAID.

În context, primarul general, Ion Ceban, a solicitat perfectarea Registrului bunurilor imobile, precum și a registrului funciar în termenele prevăzute, pentru a servi drept instrument de lucru pentru subdiviziunile responsabile. Edilul a ținut să sublinieze că nerespectarea termenelor este pasibilă de sancțiuni față de persoanele responsabile.