Amenajarea a 2 voielere pentru urșii și lupii de la Grădina Zoologică din capitală

   1892

Primăria municipiului Chișinău informează că lucrările de amenajare a 2 voielere pentru urșii și lupii de la Grădina Zoologică din capitală se află în stadiu de finalizare. Construcția spațiului nou pentru animale prevede îngrădirea unei bucăți de teritoriu din mediul natural: cu copaci și altă vegetație, acces la sursă de apă etc.

Lucrările de construcție au început anul trecut, iar proiectul a fost realizat de Î.M. Institutul Municipal de Proiectări „ChișinăuProiect".

Volierele sunt amplasate într-o zonă nouă a menajeriei, unde cei 2 urși bruni și 13 lupi vor dispune de mai mult spațiu și condiții mai aproape de habitatul lor natural. Adăpostul nou pentru urși va avea o suprafață de 6000 metri pătrați, mai mare decât ceea ce există în prezent la Grădina Zoologică (cuști de 30 metri pătrați).

Primarul general, Ion Ceban a efectuat o vizită la Î.M. „Grădina Zoologică" pentru a se asigura de calitatea lucrărilor executate pe șantierul de construcție a noului complex de voliere pentru animale. „Sunt sigur că atunci când va fi redeschisă menajeria, vizitatorii, în special copii vor avea parte de multe surpriize plăcute", a menționat edilul capitalei.

E de menționat că pe parcursul ultimelor 2 luni, perioadă în care Grădina Zoologică din Chișinău a fost închisă pentru vizitatori, au venit pe lume mai multe animale printre care: un măgăruș, 2 căprițe sălbatice siberiene, o lamă, un cangur, 3 mufloni și 7 pui de emu, care face parte din familia struțului.