• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Precizări în legătură cu întrunirile în masă a persoanelor, în contextul situației epidemiologice

    Precizări în legătură cu întrunirile în masă a persoanelor, în contextul situației epidemiologice

     17.05.2020 11:00    646 Accesări    

    Primăria municipiului Chișinău reamintește că în legătură cu situația epidemiologică și a recomandărilor Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 6 din 26 martie 2020, întrunirile în masă a persoanelor constituie unul din factorii care contribuie la răspândirea infecției de coronavirus, iar acțiunile întreprinse de autorități, în vederea menținerii situației, devin ineficiente, în contextul în care sunt suportate cheltuieli pentru combaterea COVID-19.

    Totodată, Agenția Națională pentru Sănătate Publică menționează că măsurile de restricționare a aglomerărilor de persoane au dat rezultate eficiente, în prevenirea răspândirii COVID-19, ceea ce demonstrează că municipiul Chișinău rămâne localitatea cu cel mai mare număr de cazuri. Acest factor constituie temei incontestabil pentru a nu recomanda organizarea și desfășurarea manifestațiilor, măsurilor și întrunirilor cu caracter în masă.

    Astfel, precizăm că APL Chișinău nu își exprimă intenția de a limita sub nici o formă libertatea de exprimare și dreptul la întrunire, dar vine cu recomandarea de a utiliza metode alternative de a comunica publicului propriile idei, urmând exemplul altor ONG-uri și grupuri din străinătate.