Edilul capitalei susține demersul primarilor din localitățile suburbane pentru soluționarea problemei transportului public

   2632

Primarul general, Ion Ceban, se alătură și susține demersul semnat astăzi de toți primarii din suburbiile capitalei, prin care se solicită consilierilor municipali adoptarea la ședință CMC din data de 19 mai, a.c.,  unei decizii favorabile, pentru a soluționa problema transportului public și achiziționarea de noi unități, troleibuze și autobuze. 

Primarii din suburbii și-au exprimat disponibilitatea de a pregăti toată infrastructura necesară pentru a aduce transportul public în localități, subliniind că acest lucru este așteaptat de mulți ani.

„Știm că situația privind asigurarea cu transport a locuitorilor municipiului nu este suficient de bună, în condițiile în care microbuzele de linie și-au sistat activitatea. Oamenii parcurg kilometri întregi pe jos pentru a ajunge la o linie de transport public, ori sunt nevoiți să aștepte în stații multă vreme, pentru a se deplasa la serviciu sau acasă", a ținut să remarce edilul capitalei. 

În context, Ion Ceban și-a exprimat speranța că aleșii locali vor adopta o decizie favorabilă, pentru ca Primăria să inițieze procedurile de achiziționare a noilor unități de transport public, iar cetățenii care călătoresc, să beneficieze cât mai curând de servicii publice calitative.

Demers Primari suburbii by Primăria Chișinău on Scribd