Primarul general a inspectat șantierul de pe str. Tighina, unde se desfășoară lucrări de reabilitare a rețelelor inginerești

   2069

Primarul general, Ion Ceban, a inspectat astăzi șantierul de pe strada Tighina, unde se desfășoară lucrări de reabilitare a rețelelor inginerești, pe tronsonul: str. Alexandru cel Bun - str. Columna.

Lucrările constau în înlocuirea rețelelor vechi de apă și canalizare, pe o lungime de 470 metri și vor dura cca 2 luni. În activitate sunt implicați 30 de muncitori și 7 utilaje specializate.

Edilul capitalei a inspectat șantierul, a comunicat cu echipele de muncitori și a arătat presei situația de pe această stradă, de până la reabilitare.

„Schimbăm rețelele subterane acum, pentru a evita situația din strada Ion Creangă, când la început s-a asfaltat, iar ulterior s-a descoperit că gradul de uzură a tuturor rețelelor este de 90 la sută. Ne propunem ca în perioada următoare să înceapă lucrările și pe strada Ion Creangă, dar și pe str. 31 August 1989, chiar dacă am fost nevoiți să efectuăm o expertiză pe aceste proiecte din cauza administrării defectuoase a fostei conduceri", a remarcat Ion Ceban.

Costul total al lucrărilor de reabilitare a străzii Tighina este de 40 milioane lei, bani alocați din bugetul municipal.  

În cea de-a doua etapă de lucrări va fi reabilitat învelișul asfaltic al străzii, precum și trotuarele. Lucrările menționate sunt finanțate de BERD, BEI, în cadrul celei de-a II-a etape a Programului de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei.

Anterior pe str. Tighina au fost executate lucrări de înlocuire a rețelelor inginerești pe tronsonul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - str. București și str. Avram Iancu - str. Alexandru cel Bun.