Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intensificarea eforturilor serviciilor municipale pentru salubrizarea spațiilor publice

   1990

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat subdiviziunilor responsabile și preturilor de sector, să intensifice lucrările de de salubrizare și amenajare, atât pe arterele principale din oraș, cât și în curțile blocurilor de locuințe.

În cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, Ion Ceban a chemat responsabilii să ia atitudine vizavi de menținerea curățeniei în sectoare, în spațiile publice și în curțile de blocuri. Primarul a promis să facă vizite inopinate în teritoriu pentru a verifica situația, totodată, atenționând pretorii că riscă sancțiuni disciplinare, dacă vor fi înregistrate adrese insalubre în teritoriul administrat.

Totodată, edilul a cerut pretorilor să facă demersuri către agenții economici, pentru a-i atenționa despre necesitatea și obligativitatea de a salubriza teritoriul aflat în gestiune.

Ion Ceban s-a arătat nemulțumit și față de întreținerea curentă a spațiilor verzi din oraș, atenționând despre necesitatea mobilizării serviciilor privind cositul ierbii.

„Iarba în oraș e până la brâu, pe unele adrese. Recent, Direcția generală locativ - comunală și amenajare a achiziționat 50 de motocositoare. Sper că această achiziție va ușura munca angajaților, îndeosebi va  accelera procesul de cosire a ierbii", a conchis edilul capitalei.

În context, e de menționat că, autoritățile administrației publice locale Chișinău au definitivat Harta zonelor din Chișinău unde crește ambrosia, o planta care provoacă alergii severe. Astfel, au fost identificate 122 de locații pe teritoriul orașului, iar serviciile speciaizate urmează să ia măsuri urgente pentru a evita răspândirea plantei.