Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Măsuri privind evitarea inundațiilor provocate de ploi, în perimetrul străzii Albișoara

   2361

Primăria municipiului Chișinău identifică soluții pentru problema inundațiilor pe strada Albișoara, zona din preajma podului de pe bd. Grigore Vieru. În acest sens, edilul capitalei, Ion Ceban, a dispus crearea unui grup de lucru pentru a analiza toate posibilitățile de remediere a situației. 

Astfel, echipa formată din reprezentanți ai autorităților și serviciilor municipale: specialiști ai Direcției generale transport public și căi de comunicație, Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, Î.M. Regia „Exdrupo", S.A. „Apă-Canal Chișinău" etc., s-a convocat marți la fața locului și a identificat câteva soluții imediate pentru redirecționarea apelor care se acumulează pe vreme cu ploi torențiale, pe carosabilul din str. A. Pușkin și A. Botezatu și evitarea suprasolicitării rețelei de canalizare pluvială din zona străzii Albișoara.

Serviciile de profil vor efectua inspecția video a coloanelor de canalizare, operațiune menită să determine cauza înfundărior repetate, funcționarea defectuoasă, localizarea infiltrațiilor, precum și reamenajarea și extinderea complexului de receptoare pluviale a căminelor de acumulare din sector.

O altă soluție pentru redirecționarea apelor pluviale din preajmă și evitarea inundațiilor este amenajarea unui canal deschis pentru captarea apelor în panta râului Bâc, la intersecția străzilor A. Pușkin și Albișoara.

Totodată, grupul de lucru a propus reactualizarea proiectului de curățare a albiei râului Bâc, pe un tronson cu lungimea de 900 de metri liniari. În acest sens, în baza constatărilor specialiștilor, astăzi, a fost întocmit un proces verbal. 

E de menționat că anterior autoritățile municipale au soluționat problema inundațiilor și acumulării de apă, ca urmare a ploilor, pe un tronson al străzii Albișoara, zona din preajma CC „PEGAS", prin reabilitarea rețelei de canalizare pluvială.