Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general, Ion Ceban, a inspectat lucrările de reabilitare a infrastructurii pietonale din capitală

   2130

Primarul general, Ion Ceban, a inspectat astăzi lucrările de reparație curentă a trotuarelor din str. N. Zelinski, sectorul Botanica. Costul total al proiectului este de 7 milioane de lei, inclusiv 5 milioane lei care au fost utilizați pentru reabilitarea străzii în anul 2019 și 2 milioane lei prevăzuți pentru reparația a 300 mii metri pătrați de trotuar.

Lucrările de renovare a trotuarelor pe str. N. Zelinski, tronsonul: bd. Decebal - bd. Dacia, prevăd înlocuirea stratului de asfalt și a bordurilor uzate, pe ambele sensuri de mers ale străzii. Termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor menționate este sfârșitul lunii mai, a.c.

În continuare, edilul capitalei, alături de șefii serviciilor de profil, a inspectat șantierul de lucru al aleii pietonale a bd. Dacia 2 - 10 (în preajma bibliotecii municipale „M. Lomonosov").

Reparația pe această porțiune a prevăzut înlăturarea asfaltului uzat și amenajarea cu dale de beton, iar lucrările au fost finalizate acum două luni.

De asemenea, aici au fost reparate scările care facilitează accesul pietonal spre stația de așteptare a transportului public din bd. Dacia, intersecție cu str. Hristo Botev. Totodată, a fost reabilitat iluminatul public în zonă și a fost amenajat mobilier urban: bănci și coșuri de gunoi.

Costul total al proiectului este de 2,5 mil. lei, bani alocați din bugetul municipal pentru anul 2019.

Primarul general al capitalei a menționat că lucrările de reabilitare a infrastructurii străzilor sunt necesare, atât pentru confortul pietonilor, cât și al participanților la trafic și vor continua în toate sectoarele orașului, în limita surselor financiare prevăzute în buget, indiferent de situația epidemiologică din republică. ,,Muncim pentru a facilita accesul cetățenilor la o infrastructură modernă", a spus Ion Ceban.

E de menționat că prezent, sunt în desfășurare lucrări de renovare a trotuarelor pe străzile: N. Testemițanu, bd. Moscova, str. M. Sadoveanu și aleea pietonală din bd. Mircea cel Bătrân.