Discuții publice asupra proiectului Conceptului de desfășurare a comerțului stradal pe teritoriul municipiului Chișinău

   3132

Primăria municipiului Chișinău informează că marți, 5 mai 2020, ora 15:00, vor avea loc discuții publice asupra proiectului Conceptului de desfășurare a comerțului stradal pe teritoriul municipiului Chișinău.

Evenimentul va fi organizat în regim online, prin intermediul platformei de conferințe ZOOM. Date de acces Zoom: 503-844-773 (ID conferință dezbateri). Sesiunea va fi transmis online și pe pagina de Facebook a Primăriei Chișinău.

Elaborarea Conceptului privind desfășurarea comerțului ambulant stradal în municipiul Chișinău are drept scop sistematizarea acţiunilor întreprinse, orientate spre stimularea comerţului ambulant organizat şi modern, reglementarea și organizarea comerțului stradal, dezvoltarea concurenței loiale, precum și crearea unui aspect atractiv orașului.

Proiectul documentului a fost elaborat în concordanță cu prevederile Legii nr. 231/2010 „Cu privire la comerțul interior", Strategiei de dezvoltare a comerţului interior în municipiul Chişinău pentru anii 2015 - 2020, aprobată prin decizia CMC nr. 3/13 din 19.05.2015 și Planul de management al implementării acesteia, precum și prevederile Regulamentului de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău, aprobat prin decizia CMC nr. 10/2 din 09.10.2017.

La discuții sunt invitate să participe persoanele interesate, reprezentanții instituțiilor publice și ai mediului de afaceri, reprezentanții societății civile, activiștii civici etc.

Sugestiile și comentariile pe marginea proiectului  pot fi prezentate persoanei responsabile - Grigore Veverița, șef secție DGCAPPS (dc@pmc.md, tel.: 079333187), până pe data de 04 mai 2020, ora 17:00.

Participanții la dezbatere care se înscriu pentru luări de cuvânt își vor expune punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului enunțat. Durata-limită pentru exprimarea opiniilor este de 5 minute pentru fiecare participant.

Proiectul Conceptului de desfășurare a comerțului stradal pe teritoriul municipiului Chișinău și tabelul de divergență al propunerilor primite în rezultatul consultărilor publice a Conceptului respectiv, sunt disponibile pe pagina web a Primăriei Municipiului Chișinău (chisinau.md) şi a DGCAPPS (comert.chisinau.md), precum și pe portalul guvernamental „particip.gov.md". 

Proiect Concept.pdf by Primăria Chișinău on Scribd