Situația privind lucrările de reabilitare a Stației de epurare apelor reziduale din capitală

   2457

Primăria municipiului Chișinău informează că lucrările de reabilitare a Stației de epurare a apelor uzate din capitală se desfășoară conform graficului aprobat de actuala administrație municipală. În acest context, viceprimarul, Ilie Ceban, însoțit de reprezentanții serviciilor municipale responsabile de implementarea proiectului, au inspectat vineri lucrările de reconstrucție a Stației de epurare a apelor reziduale, Stația de deshidratare a nămolului, precum și acțiunile întreprinse pentru eliminarea mirosului specific.

Anatolie Lichii, director interimar al SA „Apă-Canal Chișinău" a dat asigurări viceprimarului că lucrările de modernizare a Stației de epurare se desfășoară în regimul stabilit, iar anumite obiective vor fi gata până la finele lunii iunie, conform graficului prevăzut inițial în acest sens.

De asemenea, în prezent, pe teritoriul Stației sunt desfășurate activități pentru diminuarea mirosului specific de nămol fermentat, precum acoperirea depozitelor de stocare a nămolului, acumulat timp de 12 ani pe teritoriul întreprinderii.

Menționăm că muncitorii antrenați în lucrările de reconstrucție a Stației de epurare sunt echipați corespunzător rigorilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin coronavirus, totodată fiind respectate nomele de securitate a muncii.