Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Academia de Studii Economice din Moldova a colectat peste 135 mii de lei pentru spitalele din Chișinău care luptă cu COVID

   2655

Primăria municipiului Chișinău apreciază efortul colectivului Academiei de Studii Economice din Moldova: administrația și corpul profesoral, care a colectat 135 mii de lei, pentru lupta cu coronavirus în spitalele din capitală, reacționând la apelul de solidarizare lansat de autoritățile publice locale.

Din banii colectați de instituția de învățământ superior, au fost achiziționate utilaje și tehnică medicală, necesare Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail",  pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19, inclusiv un monitor medical compact 7, un electrocardiograf cu 6 canale, 10 tonometre aneroide și 10 stetoscoape.

E de menționat că spitalul a fost reprofilat și actualmente primește pacienți cu forme ușoare de coronavirus. Inițial la au fost amenajate  5 secții cu 215 paturi, iar în prezent mai sunt pregătite alte două secții, cu 80 de paturi. Numărul bolnavilor internați acum la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail" a ajuns la 129.

Primarul general, Ion Ceban,  a ținut să mulțumească celor 72 de cadre medicale ale spitalului, aflate în linia întâi în lupta cu COVID, menționând că pentru gestionarea eficientă a situației, din Fondul de rezervă al municipiului Chișinău au fost distribuiți instituției medicale 500 mii lei.