Donații de echipamente pentru Centrul COVID-19 Chișinău, din partea Guvernului SUA și a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare

   2381

Primăria municipiului Chișinău informează că IMSP Centrul COVID-19 Chișinău a beneficiat de un lot de computere și echipamente IT, care vor fi instalate în Centrul unic de comandă, astfel ajutând la prelucrarea datelor despre pacienți. Tehnica reprezintă o donație din partea Guvernului Statelor Unite și a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și au fost transmise astăzi, în cadrul unui eveniment oficial, cu participarea primarului general, Ion Ceban, a E.S. Ambasadorul SUA în Moldova, Dereck J. Hogan și reprezentanților PNUD.

Primarul capitalei a mulțumit guvernului SUA și PNUD pentru suportul acordat, remarcând că datorită tehnicii informaționale oferite de donatori va fi posibilă acumularea și prelucrarea operativă a datelor despre pacienți. Mai mult, cu ajutorul tehnologiilor IT, operatorii vor avea conexiune cu spitalele din oraș, astfel, va fi posibilă stabilirea instituției în care există locuri libere pentru transportarea pacienților, în funcție de gravitarea acestora.  

„În situația complicată prin care trece în prezent întreaga lume, asemenea gesturi reprezintă o dovadă de consolidare a tuturor forțelor în lupta cu pandemia de COVID. Noi, ca și municipalitate, am depus eforturi susținute pentru a dota Centrul COVID-19 Chișinău. Am monitorizat evoluția lucrărilor și am dotat cele 3 pavilioane, pentru ca centrul de triere să poată fi de folos pentru îngrijirea pacienților cu coronavirus", a menționat Ion Ceban.

În prezent, municipalitatea este preocupată de amenajarea a încă unei instituții specializate, Centrul Constructorul COVID-19, prevăzut pentru 120 de persoane.