Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general s-a întâlnit cu voluntarii de la Direcția generală asistență socială

   2461

Primarul general, Ion Ceban,  s-a întâlnit astăzi cu grupul de voluntari format în cadrul Campaniei „Împreună, împotriva COVID-19", care activează la oficiul Direcției generale asistență socială și sănătate.

La îndemnul municipalității, până în prezent, s-au alăturat 394 de persoane, iar de marți își încep activitatea alți 45 de voluntari.

E  de menționat că în 8 zile de la lansarea liniilor verzi: 0800-00080 și 0800-00090, au fost recepționate 239 de apeluri de la cetățeni. Totodată, în 196 de cazuri, voluntarii, alături de specialiștii din cadrul Direcției generale asistență socială și sănătate, au intervenit prin ajutorarea beneficiarilor.

Astfel, circa 50 de persoane fără un loc permanent de trai, precum și mai mulți veterani, primesc zilnic prânzuri calde din partea agenților economici. Alți antreprenori au oferit paturi, haine sau combustibil. De asemenea, cetățenii simpli au venit cu donații și s-au arătat dispuși să ajute echipa de voluntari.

Primarul general al capitalei și-a exprimat recunoștința față de echipa care s-a alăturat inițiativei administrației publice locale Chișinău de a organiza platformă de voluntariat, pentru a ajuta persoanele nevoiașe în situația de urgență prin infecția COVID-19.

„Implicarea și efortul pe care îl depun voluntarii, venind în ajutorul lucrătorilor și asistenților sociali, este de un real folos pentru comunitate. Pentru că în această perioadă, sănătatea oamenilor depinde de fiecare dintre noi. Astfel, pentru autoritățile locale, acum sunt o prioritate vârstnicii, familiile cu mulți copii și persoanele cu dezabilități. Mulțumesc tuturor partenerilor care vin cu ajutoare financiare și materiale. Doar prin colaborarea tuturor părților: autoritățile centrale, cele locale, voluntari dar și oameni de bună credință, vom reuși să depășim acestă perioadă complicată", a subliniat Ion Ceban.

 

Miercuri vor fi gata vestele confecționate la comanda Primăriei Chișinău, pe care le vor purta voluntarii, astfel ca aceștia să fie recunoscuți de departe. De asemenea, voluntarii dispun de carnet, care va fi purtat la vedere.