Intervenția zilnică a serviciilor municipale specializate la salubrizarea teritoriului și în prevenirea infecției COVID-19

   2143

Primăria municipiului Chişinău informează că serviciile de profil din cadrul administrației publice locale desfășoară lucrări zilnice în cadrul Campaniei „Curățenia generală de primăvară": salubrizarea manuală și mecanizată a străzilor centrale și secundare, stațiile de așteptare a transportului public, precum și a curților de blocuri etc.

De asemenea, pentru prevenirea infecției prin coronavirusul de tip nou serviciile specializate din cadrul administrației publice locale intervin zilnic prin măsuri concrete de dezinfectare.

Astfel, regiile: locativ-comunală, în comun cu ÎMPSL-urile, Regia Transport Electric, Parcul Urban de Autobuze, „Autosalubrutate" etc. execută lucrări de dezinfecție, conform profilului de activitate: la intrările în blocurile de locuințe și locurile de uz comun, platforme de acumulare a deșeurilor, camere și coșuri de gunoi, terenuri de joacă pentru copii, cele de fitness și workout, stații de așteptare a transportului public etc.

Totodată, precizăm că întreg efectivul de personal implicat în lucrările de dezinfectare și salubrizare este echipat corespunzător și asigurate cu dezinfectanți după necesitate.

Anexă: rapoarte zilnice lucrări salubrizare servicii și dezinfectare