Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Acordarea de asistență persoanelor nevoiașe, în contextul situației de urgență prin infecția COVID-19

   2064

 

Primăria municipiului Chișinău informează toate solicitările făcute de persoanele nevoiașe către serviciile municipale de asistență socială, pe parcursul săptămânii trecute, au fost onorate. Potrivit Tatianei Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate, necesitățile curente ale beneficiarilor de asistență socială se referă la acordarea de pachete alimentare, procurarea de medicamente și de produse alimentare etc.

Potrivit responsabilului, specialiștii Direcției generale asistență socială și sănătate monitorizează zilnic situația din sectoare, iar pentru a răspunde cât mai urgent solicitărilor, s-a lucrat inclusiv în zilele de sâmbătă și dumincă.

Serviciile municipale specializate lucrează în continuare cu beneficiarii de asistență socială. Solicitările sunt primite prin telefon, iar persoanele nevoiașe au posibilitata de beneficia de prestațiile și serviciile corespunzătoare.

Amintim că în legătură cu instituirea situației de urgență din cauza COVID-19, municipalitatea acordă asistență persoanelor din grupurile de risc (pensionari pentru limită de vârstă, persoane cu dizabilități, bătrâni solitari), care beneficiază de asistență socială din partea autorităților publice locale.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute Primăria Chișinăua a anunțat despre acordarea de ajutoare către sărbătorile de Paști pentru anumite categorii de beneficiari. Sursele fianciare menționate sunt distribuite către cetenii vizați odată cu pensia. Responsabilii de domeniul asistență socială au raportat că au fost transferați către beneficiari toate prestațiile anunțate, inclusiv indemnizațiile pentru transport.

Amintim că în prezent, 250 de voluntari înregistrați în cadrul campaniei municipale „Fii voluntar" acordă ajutor celor 170 de lucrători sociali și 90 de asistenți comunitari din cadrul Direcției generale asistență socială și sănătate.