Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Distribuirea surselor financiare acumulate de municipalitate din donaţiile făcute de cetăţeni

   2120

Primăria municipiului Chișinău informează că suma de 1,1 mil. lei, acumulată pe contul deschis al autorităților municipale, în cadrul Campaniei de colectare a fondurilor pentru instituțiile medicale din capitală implicate în tratarea bolnavilor cu COVID-19 și donate de către persoanele fizice şi juridice, au fost distribuite Direcției generale asistență socială și sănătate.

Astfel, din suma respectivă urmează a fi procurate:

- 3500 de echipamente/costume de protecție pentru medici;

- 1000 de teste pentru depistarea COVID-19; 

- 3500 de viziere; 

- 3500 de măști de protecție; 

- 30 de termoscanere. 

Echipamentele și produsele medicale achiziţionate vor fi repartizate instituțiilor medico-sanitare municipale.

Contul bancar pentru donații rămâne în continuare deschis, iar detaliile sunt prezentate pe pagina oficială a Primăriei Chișinău. De curând, cetăţenii pot dona surse financiare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19 şi prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice „Mpay”.

E de menţionat că în prezent pacienții suspecți cu COVID-19 sunt transportați la 2 instituții medicale municipale, este vorba despre Spitalul de boli contagioase pentru copii și Maternitatea nr. 2.  De asemenea, din 30.03.2020, pacienții vor putea fi transportaţi spre examinare la alte două spitale municipale strategice: Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco" și Spitalul Clinic Municipal ,,Sfântul Arhanghel Mihail", instituţii pregătite în acest sens.