• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  500 de teste pentru COVID-19, donate de un agent economic, sunt destinate medicilor din prima line

    500 de teste pentru COVID-19, donate de un agent economic, sunt destinate medicilor din prima line

     27.03.2020 12:05    226 Accesări    

    Primăria municipiului Chișinău informează că un lot de 500 de teste pentru coronavirusul de tip nou au fost donate municipalității de către un agent economic.

    Primarul general, Ion Ceban, împreună cu responsabilii din domeniul sănătății și șefii de spitale, a decis ca aceste teste să fie acordate medicilor care stau în linia întâi în lupta pentru tratarea bolnavilor de infecția COVID-19, dar și pentru personalul care contactează zilnic cu pacienții. „Pentru că este primul lot de teste donat, apreciem gestul celor care s-au oferit să ne ajute în aceste momente. În prezent, toate eforturile APL Chișinău sunt concentrate pentru măsurile de evitare a îmbolnăvirilor în masă prin COVID-19", a menționat edilul capitalei.  

    De asemenea, municipalitatea examinează posibilitatea de a caza medicii implicați în tratarea pacienților de coronavirusul nou în instituții hoteliere din subordinea autorităților locale, precum și în căminele unor instituții de învățământ, spre a evita îmbolnăvirile familiilor acestora.