Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția zilnică a serviciilor municipale specializate în scopul prevenirii infecției COVID-19 și salubrizării teritoriului (25 martie 2020)

   1782

Primăria municipiului Chişinău informează că serviciile specializate din cadrul administrației publice locale intervine zilnic prin măsuri concrete în vederea prevenirii infecției prin coronavirusul de tip nou.

Astfel, regiile: locativ-comunală, în comun cu ÎMPSL-urile, Regia Transport Electric, Parcul Urban de Autobuze, „Autosalubrutate" etc. execută lucrări de dezinfecție, conform profilului de activitate: la intrările în blocurile de locuințe și locurile de uz comun, platforme de acumulare a deșeurilor, camere și coșuri de gunoi, terenuri de joacă pentru copii, cele de fitness și workout, stații de așteptare a transportului public etc.

De asemenea, pentru a asigura starea salubră la nivelul municipiului Chișinău serviciile de profil desfășoară lucrări zilnice în cadrul Campaniei „Curățenia generală de primăvară": salubrizarea manuală și mecanizată a străzilor centrale și secundare, stațiile de așteptare a transportului public, precum și a curților de blocuri etc.

Totodată, precizăm că întreg efectivul de personal implicat în lucrările de dezinfectare și salubrizare este echipat corespunzător și asigurate cu dezinfectanți după necesitate.

Anexă: rapoarte zilnice lucrări dezinfectare și salubrizare servicii