• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Intervenția zilnică a serviciilor municipale specializate în scopul prevenirii infecției COVID-19 și salubrizării teritoriului (25 martie 2020)

  Intervenția zilnică a serviciilor municipale specializate în scopul prevenirii infecției COVID-19 și salubrizării teritoriului (25 martie 2020)

   26.03.2020 08:37    269 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că serviciile specializate din cadrul administrației publice locale intervine zilnic prin măsuri concrete în vederea prevenirii infecției prin coronavirusul de tip nou.

  Astfel, regiile: locativ-comunală, în comun cu ÎMPSL-urile, Regia Transport Electric, Parcul Urban de Autobuze, „Autosalubrutate" etc. execută lucrări de dezinfecție, conform profilului de activitate: la intrările în blocurile de locuințe și locurile de uz comun, platforme de acumulare a deșeurilor, camere și coșuri de gunoi, terenuri de joacă pentru copii, cele de fitness și workout, stații de așteptare a transportului public etc.

  De asemenea, pentru a asigura starea salubră la nivelul municipiului Chișinău serviciile de profil desfășoară lucrări zilnice în cadrul Campaniei „Curățenia generală de primăvară": salubrizarea manuală și mecanizată a străzilor centrale și secundare, stațiile de așteptare a transportului public, precum și a curților de blocuri etc.

  Totodată, precizăm că întreg efectivul de personal implicat în lucrările de dezinfectare și salubrizare este echipat corespunzător și asigurate cu dezinfectanți după necesitate.

  Anexă: rapoarte zilnice lucrări dezinfectare și salubrizare servicii