Lucrări de amenajare a Parcului „La Izvor”

   2766

Primăria municipiului Chișinău informează că Parcul „La Izvor", din sectorul Buiucani al capitalei va fi reamenajat pe parcursul anului curent. Tot aici urmează a fi construit și un stadion de fotbal pe plajă cu 1100 de locuri, în colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal (FMF). Lucrările de construire a stadionului urmează să fie finalizate până la 25 iulie 2020. Finanțarea pentru edificarea stadionului, în proporție de 80% din valoarea proiectului, va fi oferită de Federația Internațională de Fotbal (FIFA). Restul sumei, 20% din cost va fi suportat de FMF.

O decizie privind darea în arendă pe 25 de ani a teritoriului de 0, 7ha pentru stadion, a fost aprobată anterior de Consiliul municipal Chișinău.

La 24.02.2020, Primăria municipiului Chișinău a eliberat Certificat de urbanism pentru proiectare, iar la 18.03.2020 a fost emisă Autorizația de construire.

În adiacentul viitorului stadion de fotbal pe plajă vor fi amenajate terenuri pentru practicarea diferitor genuri de sport: minifotbal, tenis de câmp, volei pe plajă, locuri de joacă pentru copii, precum și o zonă pentru grătare. Aceste obiective vor fi puse la dispoziția locuitorilor urbei.

Totodată, pe terenul liber din str. Ghidighici, lângă sediul Clubului de Fotbal „Buiucani", pe o suprafață de 1 ha, va fi amenajată o parcare publică.

Cu referire la lucrările de renovare a Parcului „La Izvor", e de menționat că în anul 2020 urmează a fi reabilitate 2 din cele 4 zone existente din spațiul de agrement. Aici se prevede reamenajarea aleilor pietonale, cu o lungime totală de 7,8 km și care vor asigura legătura între cele 4 lacuri de pe teritoriul zonei de agrement. De asemenea, proiectul prevede amenajarea unei fântâni arteziene și piste pentru bicicliști.

„Ne dorim ca Parcul „La Izvor" să devină un loc de atracție pentru locuitorii capitalei, unde oamenii să se adune pentru practicarea sportului", a menționat primarul general, Ion Ceban.