• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Intervenția zilnică a serviciilor municipale specializate în scopul prevenirii infecției COVID-19 (24 martie 2020)

  Intervenția zilnică a serviciilor municipale specializate în scopul prevenirii infecției COVID-19 (24 martie 2020)

   24.03.2020 10:06    214 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că serviciile specializate din cadrul administrației publice locale intervine zilnic prin măsuri concrete în vederea prevenirii infecției prin coronavirusul de tip nou.

  Astfel, regiile: locativ-comunală, în comun cu ÎMPSL-urile, Regia Transport Electric, Parcul Urban de Autobuze, „Autosalubrutate" etc. execută lucrări de dezinfecție, conform profilului de activitate: la intrările în blocurile de locuințe și locurile de uz comun, platforme de acumulare a deșeurilor, camere și coșuri de gunoi, terenuri de joacă pentru copii, cele de fitness și workout, stații de așteptare a transportului public etc.

  De asemenea, pentru a asigura deplasarea în siguranță a oamenilor (la serviciu) și prevenirea infecțiilor virale aerogene, unitățile de transport public: troleibuze și autobuze sunt dezinfectate în interior, prin pulverizarea cu soluție a barelor, mânerelor scaunelor și a altor suprafețe. De asemenea, în fiecare unitate de transport public au fost instalate recipiente cu soluție pe bază de alcool pentru călători, pentru dezinfectarea mâinilor.

  Totodată, precizăm că întreg efectivul de personal implicat în lucrările de dezinfectare este echipat corespunzător și asigurate cu dezinfectanți după necesitate. 

  Anexă: rapoarte zilnice lucrări dezinfectare servicii 

  Regia locativ-comunală

  Regiile de transport public pasageri